sto kolorów kuchni

Blog przeniesiony: http: stokolorowkuchni.blogspot.com

Wpis

piątek, 29 czerwca 2012

Pieczona owsianka z jagodami

Podejrzane u Kornika, lekko podrasowane.  Wspaniałe.

 pieczona owsianka

Składniki na 3 słoiczki (każdy 250 ml; u mnie 2 kokilki i 1 słoiczek):

  • 3/4 szklanki mrożonych jagód
  • 1 1/4 szklanki płatków owsianych górskich
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/4 łyżeczki mielonych goździków
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 1/4 szklanki mleka
  • 1 czubata łyżka syropu z agawy
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka płatków migdałowych

 

pieczona owsianka

 

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.

W misce mieszamy płatki owsiane, przyprawy, proszek do pieczenia i sól.  Do słoiczków wkładamy jagody i posypujemy je mieszanką płatków, przypraw, soli i proszku.

W drugiej misce mieszamy ciepłe mleko, syrop z agawy, ekstrakt waniliowy. Mieszaninę rozlewamy do słoiczków. Posypujemy płatkami migdałów.

Owsiankę pieczemy 30 minut - powinna podrosnąć, a na wierzchu pojawić się delikatna skorupka.

Podajemy ciepłą.

 

pieczona owsianka

 

/wydrukuj przepis/

jagodowo nam

Print

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
kabamaiga
Czas publikacji:
piątek, 29 czerwca 2012 09:33

Komentarze

Dodaj komentarz

  • ogrodybabilonu napisał(a) komentarz datowany na 2012/06/29 09:55:45:

    Idealna!

  • Gość kocie-smaki napisał(a) z *.ssp.dialog.net.pl komentarz datowany na 2012/06/29 13:09:00:

    łał, po prostu - łał :) niby znam owsiankę, wiele jej odmian, sposobów podawania.. ale za każdym razem mnie urzeka, w coraz to nowych smakach i kombinacjach. taka zapiekana, z owocami - idealna :)

  • Gość Maggie napisał(a) z *.zen.co.uk komentarz datowany na 2012/06/29 17:45:50:

    Swietne zdjecia, a owsianka musiala smakowac nieziemsko! Takiej odmiany jeszcze nie probowalam, ale to sie na pewno szybko zmieni :)

  • grazyna00711 napisał(a) komentarz datowany na 2012/06/29 19:20:18:

    Taką owsiankę zjadłabym bez mrugnięcia okiem :)

  • majanaboxing napisał(a) komentarz datowany na 2012/06/29 23:06:17:

    Mniam! Ona jest pyszna. Ja też robiłam,ale z rabarbarem:)
    Piękne zdjęcia :-)

  • dyrdymalki napisał(a) komentarz datowany na 2012/06/30 07:25:34:

    oj, cudowna

  • karmel-itka napisał(a) komentarz datowany na 2012/06/30 20:45:49:

    och, takiej owsianki bym sobie nigdy nie odmówiła!

  • jolantaszyndlarewicz napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/01 09:43:57:

    Karolciu jak dla mnie to poezja smaku:) Uwielbiam takie smaki:)

  • bernadeta75 napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/01 22:52:35:

    do tej pory owsianka kojarzyla mi sie z malo przyjejmnym daniem, ale patrzac u ciebie to chyba zmienie zdanie.

  • Gość Marta @ Co Dziś Zjem Na Śniadanie? napisał(a) z *.pool.mediaways.net komentarz datowany na 2012/07/01 23:10:38:

    owsianke uwielbiam na śniadanie, a pieczona będzie super!

  • andzia-35 napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/02 19:12:22:

    I zdjęcia fajne!:) Ja mam ochotę na smażoną:))

  • mikimama napisał(a) komentarz datowany na 2012/07/02 21:33:57:

    Rzeczywiście, wygląda przesmacznie!

Dodaj komentarz

Kalendarz

Sierpień 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Kopiowanie i umieszczanie w innych miejscach jest odpłatne.




Kontakt: kabamaiga@gmail.com


Teraz w kuchni


Można mnie tutaj znaleźć

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi

Smaczneblogi.pl